Lattenbodems en schotelbodems

Vijf geavanceerde metaalvrije lattenbodems en schotelbodems. Hiermee gaan we uw wervelkolom al recht uitlijnen, zodat het natuurlatex enkel nog de druk op het lichaam hoeft weg te nemen.
Sorteren op:
Filters
Prijs
Min: €0
Max: €1500
Woodline
Metaalvrije lattenbodem met 28 beukenhouten lattenbodem in 7-zone indeling.
Vanaf €299
Bekijk
Sensoline
Metaalvrije lattenbodem met 42 beukenhouten lattenbodem in 7-zone indeling.
Vanaf €429
Bekijk
Multiline
Metaalvrije schotelbodem met 18 latten en 25 zirben schotelelementen
Vanaf €559
Bekijk
Pointline
Metaalvrije schotelbodem met 55 zirben schotelelementen (10cm veerweg!)
Vanaf €859
Bekijk
WAA-LEA
Unieke schotelbodem. 45 schotels per stuk in 16 hardheden instelbaar!
Vanaf €1.319
Bekijk
Toon:

Metaalvrije ecologische lattenbodems en schotelbodems. Het klinkt misschien vreemd, maar bij een gezonde slaap is dit de basis. Wij hebben vijf compleet uiteenlopende lattenbodems en schotelbodems ontwikkelt, zodat wij voor iedere lichaamsbouw de juiste ondersteuning kunnen bieden. De lattenbodems zijn metaalvrij en worden in Duitsland met onbehandeld en FSC of PEFC hout gemaakt.

De bolstaande latten kunnen een bepaalde tegendruk per zone bieden. De siliconen kappen zorgen dat de latten kunnen kantelen, waardoor de tegendruk in de juiste richting wordt verzorgd. Door de zone indeling in de lattenbodem of schotelbodem krijgen de schouders en heupen meer ruimte om weg te zinken, terwijl de taille/onderrug door de stevigere lordosesteun wordt aangevuld. De schotelbodems zijn daarbij nog een stap elastischer, omdat de schotelelementen iedere kant (3D) kunnen bewegen.

De lattenbodem of schotelbodem gaat uw wervelkolom in feite al juist uitlijnen. Vervolgens is er enkel nog een heel elastisch en niet te dik matras van schuim of latex nodig om de druk op het lichaam weg te nemen. De latex matrassen die wij aanbieden zijn in verschillende diktes en hardheden beschikbaar, zodat we rekening kunnen houden met de voorkeur qua slaapcomfort.

De lattenbodems zijn allemaal gemaakt van beukenhout. Zowel de latten als het frame. Het hout is daarbij onbehandeld en betreft FSC of PEFC gecertificeerd hout.

Een onderbelicht onderwerp is de levensduur van het matras. Een goede lattenbodem of schotelbodem zorgt dat een matras minder sterk gecomprimeerd wordt, waardoor het een langere levensduur kent. Ook dat is in het kader van milieubewustheid belangrijk, want de ecologische voetafdruk verschilt nogal of een matras om de 6 of 12 jaar vervangen dient te worden.

Door onze jarenlange ervaring weten wij aan de hand van een adviesgesprek vaak wat er wel en niet werkt. Hieronder vindt u een tabel met welke modellen wij aanbieden en voor wie dit model geschikt is. Maar neemt gerust contact met ons op om uw situatie door te spreken.

 ElasticiteitVerschil tussen zonesGeschikt bijLichaamsgewicht
Woodline+++Normale lichaamsbouw70 - 120 kilogram
Sensoline++++Slanke / normale lichaamsbouw40 - 100 kilogram
Multiline++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
Pointline++++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
WAA.LEA++++++++++

Iedereen (schotels in 16 hardheden instelbaar)

35 - 120 kilogram


Wij kunnen de lattenbodems en schotelbodems leveren in de breedtes 80, 90, 100, 120 en 140 centimeter. De beschikbare lengtes zijn 190, 200, 210 en 220 centimeter. In geval van een 140 centimeter breed bed is het in geval van twee partners beter om met twee 70 centimeter brede lattenbodems te werken, om een zo individueel mogelijke ondersteuning te bieden. De 70 centimeter lattenbodems staan niet op onze website, maar kunnen wij wel op maat leveren.

De lattenbodems worden compleet gemonteerd geleverd in een hoes en dikke kartonnen doos. Bij de 140 x 200 centimeter brede lattenbodems is het op te merken dat dit een enorme afmeting betreft. Het is raadzaam te controleren of deze afmeting wel naar de slaapkamer past (trapgat).