Multiline vlak / verstelbaar
Multiline vlak / verstelbaar

Multiline vlak / verstelbaar

  • Metaalvrije schotelbodem
  • Volledig beukenhouten frame
  • 18 beukenhouten latten
  • 25 zirbenhouten schotelelementen
  • 7-zone indeling
  • Instelbare middenzone
  • Made in Germany

Een goede schotelbodem biedt door de verende schotels per zone (schouders, heupen, taille) de juiste tegendruk en verzorgd optimaal aanpassingsvermogen doordat de schotels alle kanten op kunnen bewegen. Hierdoor komen de verhoudingen al juist te liggen en wordt de wervelkolom recht uitgelijnd. Vervolgens is er enkel nog een zeer elastisch en niet te dik matras in de juiste hardheid nodig om de druk op het lichaam weg te nemen.

Wij bieden vijf verschillende lattenbodems en schotelbodems. Deze variëren van wat stugger en met weinig verschil tussen de zones onderling tot zeer elastische varianten met uiterst veel verschil tussen de zones onderling. Op basis van uw situatie kunnen wij een juiste combinatie van bedbodem en matras samenstellen.

 ElasticiteitVerschil tussen zonesGeschikt bijLichaamsgewicht
Woodline+++Normale lichaamsbouw70 - 120 kilogram
Sensoline++++Slanke / normale lichaamsbouw40 - 100 kilogram
Multiline++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
Pointline++++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
WAA.LEA++++++++++

Iedereen (schotels in 16 hardheden instelbaar)

35 - 120 kilogram


Onze Multiline schotelbodem is volledig gemaakt van beukenhout en metaalvrij. De Multiline heeft 16 (onbehandelde) beukenhouten latten en 25 (in geval van 80cm breed) zirbenhouten schotelelementen. Het hout is onbehandeld, waardoor de lattenbodem ook perfect geschikt is bij allergieën. De zirbenhouten schotelelementen hebben extra veel veerweg (liefst 6cm!) en kunnen alle kanten op bewegen. Hierdoor vormen de schotels zicht zeer nauwkeurig naar het lichaam en geeft het meer ruimte voor schouders en heupen om weg te zinken in de combinatie.

De onbehandelde latten zijn per twee latten opgehangen in siliconen kappen (merk siliconen kappen: HARTMANN). De siliconen kappen zorgen voor een veerweg tussen het frame en de latten ('zwevende latten'). Hierdoor kunnen de latten kantelen, waardoor ze zich nauwkeuriger naar het lichaam kunnen vormen. De zirbenhouten schotelelementen zijn bevestigd op siliconen houders (merk siliconen houders: HARTMANN) en zijn zeer duurzaam.

Bij 'zwevende latten' zullen bij het gebruik van twee lattenbodems naast elkaar de latten mooi in elkaar overlopen en het midden van het bed ook enige veerweg heeft. Dit zorgt dat een voeg tussen twee losse matrassen enorm beperkt blijft. Zeker als er een bed gebruikt wordt waarin het matras minimaal 3/4 centimeter kan wegzinken, zodat het niet kan verschuiven. Ook de schotelelementen zijn zo gemonteerd dat ze over het frame doorlopen, waardoor bij twee schotelbodems naast elkaar het middengedeelte ook veerweg heeft.

De middenzone van de schotelbodem is voorzien van dubbele latten met schuifjes. Als de schuifjes naar buiten worden verplaatst spant de onderliggende lat zich aan en is het steviger. Het naar buiten plaatsen van de schuifjes ter hoogte van de lumbale lordose (taille/onderrug) zorgt dat hier extra tegendruk wordt geboden, waardoor de druk op de schouders en heupen automatisch weer lager is.

De Multiline is beschikbaar in vlakke, handmatig en elektrisch verstelbare uitvoering. De 80, 90 , 100 en 120 centimeter brede lattenbodems zijn geschikt tot 120 kilogram. De latten van de 140 centimeter brede versie zijn een slag steviger en geschikt tot 160 kilogram.

Voor wie?
De Multiline is speciaal ontworpen voor personen met bredere schouders en / of heupen en personen die veel op de zij slapen. De schotelelementen zijn ontzettend elastisch en hebben veel veerweg, waardoor er meer ruimte is voor de schouders en heupen om weg te zinken in de combinatie. De schotelelementen hebben maar liefst 6 centimeter veerweg!

Bij het slapen op de buik is de Woodline beter geschikt.

Welk matras?
Bij het slapen op de rug zijn de MHB15 en MHB17 matrassen prima inzetbaar. Bij het slapen op de zij is het beter met minimaal een 16 centimeter dik matras te werken, waardoor de MHB17 en MHB21 beter van toepassing zijn. Bij voorkeur voor een iets zachtere combinatie heeft de MHB21 de voorkeur, omdat het lichaam hierin verder kan wegzinken.

De Multiline is geschikt voor ieder matras. HR koudschuim, traagschuim, latex en ook pocketvering matrassen zijn inzetbaar op de Multiline. Echter zullen bij hele dikke of stevige matrassen de schotelelementen minder goed tot recht komen, waardoor de Woodline of Sensoline meer voor de hand liggen.

In tegenstelling tot wat links en rechts op internet wordt beweerd kunnen pocketvering matrassen ook prima op een lattenbodem/schotelbodem worden ingezet, zo lang de onderlinge lattenafstand maar maximaal 3,5 centimeter bedraagt. In het verleden hadden lattenbodems vaak een enorme afstand tussen de latten onderling, waardoor één pocketveer zich dan nergens tegen af kon zetten.

Vlak, handmatig verstelbaar of elektrisch verstelbaar
De vlakke en handmatige verstelbare Multiline zijn volledig metaalvrij. De handmatig verstelbare variant is middels een lus aan het hoofd- en voeteneinde trapsgewijs instelbaar.

De elektrisch verstelbare uitvoering is apart verstelbaar twee delen (rug en voeteneinde). De Multiline maakt bij het hoofdeinde apart van het rug gedeelte nog een extra knik, waardoor tot in volledige zitpositie ingesteld kan worden. De elektrisch verstelbare variant heeft een afstandsbediening met draad en is voorzien van 0 Watt technologie. Dit betekent dat in stand-by modus geen spanning op de motor staat. Bij de elektrisch verstelbare variant is het belangrijk op te merken dat de motor zo'n 5 centimeter onder het frame uitsteekt.

Technische gegevens
Het frame en de latten zijn gemaakt van fijn geschuurd en onbehandeld beukenhout. Wij gebruiken enkel PEFC of FSC gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen.

De latten zijn 7-laags gelamineerd. Hierdoor kan door middel van stomen van het hout de bolling in de latten worden gemaakt, waardoor ze de benodigde tegendruk kunnen bieden. De latten zijn 31mm breed en hebben een onderlinge lattenafstand van 24mm.

Hoogte: 9,5 cm
Lattenbreedte: 31 mm
Onderlinge lattenafstand: 18 mm
Veerweg schotelelementen: 6 centimeter
Belastbaarheid: 70-120 kilogram (90 t/m 120 cm breed) | 160 kilogram (140 cm breed)
Levering: volledig gemonteerd in dubbelwandig kartonnen doos en beschermfolie
Levertijd: 1 tot 3 weken

Consumentenbond
De Consumentenbond heeft in een artikel op 30 april 2019 geschreven dat een bedbodem "niet of nauwelijks uit blijkt te maken voor hoe goed je ligt". Wij zijn het compleet eens met deze stelling, indien er sprake is van een heel dik, stevig of pocketvering matras. Dan komt de bedbodem inderdaad niet om de hoek kijken. De Consumentenbond slaat de plank echter compleet mis als het aan komt op zeer elastische en niet te dikke matrassen van latex of schuim. Deze materialen vormen zich namelijk uiterst nauwkeurig naar het lichaam, maar ook naar de bedbodem.

Stel dat we bijvoorbeeld een zeer elastisch en dun schuim matras op de grond leggen zal het zwaartepunt van het lichaam, de heupen, verder in het matras willen wegzinken. Hierdoor zinken de heupen te ver weg, wordt de taille/onderrug minder goed aangevuld en wordt het matras sterker gecomprimeerd. Resultaat is dat de levensduur van het matras aanzienlijk sneller afneemt en het lichaam niet de juiste ondersteuning geniet.

Ons advies is dus te zorgen dat u een juiste combinatie maakt. Of dat nou een spiraalbodem met een dik pocketvering matras of een schotelbodem met een zeer elastisch latex matras is. De combinatie moet kloppen.

Geen specificaties gevonden...
Geen informatie gevonden...
Waarom Massiefhoutenbed?
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Ecologisch
Ecologisch
10 jaar garantie
10 jaar garantie