WAA-LEA schotelbodem vlak

  • 45 zirben houten schotelelementen
  • 16 hardheden per schotelelement
  • Desgewenst met analyse in de showroom
  • Op de millimeter nauwkeurig instelbaar
  • Handgemaakte zirben schotels
  • Volledig beukenhouten frame
  • Made in Germany

U bent op zoek naar de meest nauwkeurige ondersteuning die een bedbodem bieden kan? Enigszins arrogant durven wij te beweren dat u niet verder hoeft te zoeken.

Een goede schotelbodem biedt door de verende schotels per zone (schouders, heupen, taille) de juiste tegendruk en verzorgd optimaal aanpassingsvermogen doordat de schotels alle kanten op kunnen bewegen. Hierdoor komen de verhoudingen al juist te liggen en wordt de wervelkolom recht uitgelijnd. Vervolgens is er enkel nog een zeer elastisch en niet te dik matras in de juiste hardheid nodig om de druk op het lichaam weg te nemen.

Wij bieden vijf verschillende lattenbodems en schotelbodems. Deze variëren van wat stugger en met weinig verschil tussen de zones onderling tot zeer elastische varianten met uiterst veel verschil tussen de zones onderling. Op basis van uw situatie kunnen wij een juiste combinatie van bedbodem en matras samenstellen.

 ElasticiteitVerschil tussen zonesGeschikt bijLichaamsgewicht
Woodline+++Normale lichaamsbouw70 - 120 kilogram
Sensoline++++Slanke / normale lichaamsbouw40 - 100 kilogram
Multiline++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
Pointline++++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
WAA.LEA++++++++++

Iedereen (schotels in 16 hardheden instelbaar)

35 - 120 kilogram


Elk lichaam en iedere wervelkolom is uniek. Door jarenlange ervaring en theoretische- en praktijkkennis van fysiotherapeuten en orthopeden hebben wij het WAA-LEA slaapsysteem ontwikkeld. Doordat de schotelelementen 5-D bewegen en per schotel in 16 hardheden ingesteld kunnen worden kan op basis van het lichaamsprofiel de juiste instelling worden gemaakt, zodat het lichaam perfect recht wordt uitgelijnd. Een perfecte ondersteuning en optimale drukontlasting. In combinatie met een niet te dik en zeer elastisch matras in een gewenste hardheid bent u verzekerd van een goede nachtrust. En het mooie is dat de schotelbodem altijd opnieuw instelbaar is.

De kern van het WAA-LEA slaapsysteem is een vrijdragend veerelement. De kruisvormige, ovale veerarmen zorgen voor een gelijkmatige en in 360 graden cirkelvormige ondersteuning. De tegendruk die geboden wordt bij het kantelen van de schotels zorgen dat de lichaamscontouren tot op de millimeter nauwkeurig worden gevolgd. Dit maakt dat de druk op het lichaam extreem beperkt wordt en de spieren zich optimaal kunnen ontspannen. Het veerelement ondersteunt ook actief bij het draaien van de slapende persoon, waardoor er veel minder inspanning nodig is en u minder wakker wordt. Het resultaat is een rustigere en diepere slaap.

Een ander essentieel onderdeel van het WAA-LEA slaapsysteem is de levensduur. In de loop van ons leven verandert het lichaam bijvoorbeeld door sport, zwangerschap, het verouderingsproces en helaas soms ook als gevolg van ziekten. Dit heeft niet alleen invloed op de gestalte, maar ook op de drukgevoeligheid. Omdat de schotelelementen op ieder moment op 16 hardheden ingesteld kunnen worden zijn wijzigingen mogelijk om te reageren aan de nieuwe omstandigheden.

De WAA-LEA schotelbodem is volledig gemaakt van beukenhout/zirbenhout en metaalvrij. De WAA-LEA heeft 45 (onbehandelde) zirbenhouten schotelelementen (in geval van 80cm breed). Het hout is onbehandeld, waardoor de lattenbodem ook perfect geschikt is bij allergieën. De zirben schotelelementen wasemen daarbij ook nog de typisch heerlijke dennengeur uit.

De schotelelementen zijn zo gemonteerd dat ze over het frame doorlopen, waardoor bij twee schotelbodems naast elkaar het middengedeelte ook veerweg heeft. Dit zorgt dat een voeg tussen twee losse matrassen enorm beperkt blijft. Zeker als er een bed gebruikt wordt waarin het matras minimaal 3/4 centimeter kan wegzinken, zodat het niet kan verschuiven.

De WAA-LEA schotelbodem is beschikbaar in vlakke en elektrisch verstelbare uitvoering. De 80, 90 , 100 en 120 centimeter brede lattenbodems zijn geschikt tot 120 kilogram. De latten van de 140 centimeter brede versie zijn een slag steviger en geschikt tot 160 kilogram.

Voor wie?
De WAA-LEA schotelbodem is geschikt voor personen vanaf 35 tot 120 kilogram, voor ieder lichaamstype en voor iedere slaaphouding. Dit komt omdat de schotelelementen in 16 hardheden per stuk instelbaar zijn.

Welk matras?
De WAA-LEA schotelbodem 'schreeuwt' om een niet te dik en zeer elastisch matras van latex of HR koudschuim (vanaf HR60). Het matras hoeft enkel nog de druk op het lichaam weg te nemen. Bij voorkeur voor een iets steviger slaapcomfort raden wij in combinatie met de WAA-LEA de MHB15 of MHB17 aan. Bij voorkeur voor een gemiddelde tot zachte hardheid is de MHB17 de beste oplossing. Bij voorkeur voor een zacht comfort is de MHB21 de juiste oplossing.

Vlak of elektrisch verstelbaar
De vlakke WAA-LEA schotelbodem is volledig metaalvrij.

De elektrisch verstelbare uitvoering is apart verstelbaar twee delen (rug en voeteneinde). De WAA-LEA maakt bij het hoofdeinde apart van het rug gedeelte nog een extra knik, waardoor tot in volledige zitpositie ingesteld kan worden. De elektrisch verstelbare variant heeft een afstandsbediening met draad en is voorzien van 0 Watt technologie. Dit betekent dat in stand-by modus geen spanning op de motor staat. Bij de elektrisch verstelbare variant is het belangrijk op te merken dat de motor zo'n 5 centimeter onder het frame uitsteekt.

Technische gegevens
Het frame en de latten zijn gemaakt van fijn geschuurd en onbehandeld beukenhout. Wij gebruiken enkel PEFC of FSC gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. De schotelelementen zijn gemaakt van zirbenhout (onbehandeld).

Het frame van de elektrische WAA-LEA hebben wij van staal gemaakt. Dit omdat dit zo'n extreem zware constructie betreft, dat wij staal wilden gebruiken om de duurzaamheid van het frame te waarborgen.

Hoogte: 13 cm
Veerweg schotelelementen: vrij instelbaar tot 20 centimeter
Belastbaarheid: 70-120 kilogram (90 t/m 120 cm breed) | 180 kilogram (140 cm breed)
Levering: volledig gemonteerd in dubbelwandig kartonnen doos en beschermfolie
Levertijd: 1 tot 3 weken

Consumentenbond
De Consumentenbond heeft in een artikel op 30 april 2019 geschreven dat een bedbodem "niet of nauwelijks uit blijkt te maken voor hoe goed je ligt". Wij zijn het compleet eens met deze stelling, indien er sprake is van een heel dik, stevig of pocketvering matras. Dan komt de bedbodem inderdaad niet om de hoek kijken. De Consumentenbond slaat de plank echter compleet mis als het aan komt op zeer elastische en niet te dikke matrassen van latex of schuim. Deze materialen vormen zich namelijk uiterst nauwkeurig naar het lichaam, maar ook naar de bedbodem.

Stel dat we bijvoorbeeld een zeer elastisch en dun schuim matras op de grond leggen zal het zwaartepunt van het lichaam, de heupen, verder in het matras willen wegzinken. Hierdoor zinken de heupen te ver weg, wordt de taille/onderrug minder goed aangevuld en wordt het matras sterker gecomprimeerd. Resultaat is dat de levensduur van het matras aanzienlijk sneller afneemt en het lichaam niet de juiste ondersteuning geniet.

Ons advies is dus te zorgen dat u een juiste combinatie maakt. Of dat nou een spiraalbodem met een dik pocketvering matras of een schotelbodem met een zeer elastisch latex matras is. De combinatie moet kloppen.

Geen specificaties gevonden...
Geen informatie gevonden...
Waarom Massiefhoutenbed?
Gratis bezorgd & gemonteerd
Gratis bezorgd & gemonteerd
Ecologisch
Ecologisch
10 jaar garantie
10 jaar garantie