Wij willen u graag informeren over de verschillende houtsoorten die bij het maken van onze bedden worden ingezet. In principe zijn de verschillende houtsoorten in te delen in hardhout (loofhout) en zachthout (naaldhout). Hieronder de links naar informatiepagina’s over specifieke houtsoorten. Mocht u twijfelen tussen bepaalde houtsoorten kunt u telefonisch of per e-mail houtsamples opvragen.

Beuk (hardhout) - beukenhouten en kernbeuken bedden
Ze wordt met recht de koningin van loofbomen genoemd. Het harde en dichte massieve hout is zeer geschikt voor het maken van bedden. Waar normaal beukenhout een rustige en gelijkmatige kleur en uitstraling heeft, kunt u kernbeuken herkennen aan de levendige structuren / nerven met rodere gloed. Massiefhoutenbed.nl biedt zowel beukenhout als kernbeuken aan.
De verschillende houtsoorten
Lees meer >

 

Eik (hardhout) - eikenhouten en wild eiken bedden
De eik is een symbool van kracht, uithoudingsvermogen en grootsheid. In combinatie met de mooie kleur en prachtig decoratieve nerven maakt dit eiken perfect geschikt om massief houten metaalvrije bedden van te maken. Zeker het zogenoemde wild eiken kent een nog interessantere en duidelijkere gekleurdere nerf. Wild eiken wordt uit de kern van de boom gewonnen.

De verschillende houtsoorten
Lees meer >

 

Moeraseik (hardhout) - moeraseik bedden
Naast eiken en wild eiken bieden (Quercus) wij moeraseiken aan. In tegenstelling tot eiken en wild eiken is dit een andere eikenboom (Quercus palustris). Het oogt rustiger en landelijk. Oud eiken is misschien een passende benaming. De nerven van de moeraseik zijn donkerder van kleur en heeft meer noesten dan eiken en wild eiken.

De verschillende houtsoorten
Lees meer >

 

Zirben/zirbenkiefer/zirbel/alpenden (zachthout) - zirben bedden
De positieve eigenschappen van zirben worden al eeuwenlang gewaardeerd, in eerste instantie voornamelijk vanwege de prettig geur. Het hout van de zirben wasemt namelijk een olie en hars uit. De boom staat bekend als de Koningin van de Alpen. Volgens wetenschappelijk onderzoek door Joanneum Research Forschungsgesellschaft mbH te Graz (Oostenrijk) zorgt het gebruik van zirben voor een beter herstel.

De verschillende houtsoorten
Lees meer >

 

Notenboom (hardhout) - notenhouten bedden
Europees noten is licht grijsachtig bruin tot warm donkerbruin en veelal voorzien van mooie ovaal geaderde nerven, het geeft een mooi contrast en een luxe uitstraling. Notenhout wordt ook wel walnoten, walnoot, zwart noten of Amerikaans noten genoemd.

De verschillende houtsoorten
Lees meer >

 

Kersenboom (hardhout) - kersenhouten bedden
Net als noten wordt kersen als luxe en elegant bestempeld. De kersenboom behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). De zoete kers (Prunus avium) is de boom waarvan het hout wordt gewonnen waar onder andere bedden mee worden gemaakt.  De kleur van kersen kan donkerder worden door de werking van het licht en neemt dan een warmere roodachtig bruine tint aan.

De verschillende houtsoorten
Lees meer >

 

Esdoorn (hardhout) - esdoorn bedden
De esdoorn behoort tot de familie van de esdoornfamilie (Aceraceae). De esdoorn heeft een hoog soortelijk gewicht tot maximaal 830 kg/m³, waardoor het wel tegen een stootje kan. Om die reden wordt voor bowlingbanen vaak ook esdoorn gebruikt. Het hout is wit- tot crèmeachtig van kleur en heeft lichte nerven.

De verschillende houtsoorten
Lees meer >