Pointline vlak / verstelbaar
Pointline vlak / verstelbaar
Pointline vlak / verstelbaar
Pointline vlak / verstelbaar
Pointline vlak / verstelbaar
Pointline vlak / verstelbaar

Pointline vlak / verstelbaar

  • Metaalvrije schotelbodem
  • Volledig beukenhouten frame
  • 55 zirbenhouten schotelelementen
  • 10cm veerweg in de schouderzone
  • 5-zone indeling
  • Made in Germany

Een goede schotelbodem biedt door de verende schotels per zone (schouders, heupen, taille) de juiste tegendruk en verzorgd optimaal aanpassingsvermogen doordat de schotels alle kanten op kunnen bewegen. Hierdoor komen de verhoudingen al juist te liggen en wordt de wervelkolom recht uitgelijnd. Vervolgens is er enkel nog een zeer elastisch en niet te dik matras in de juiste hardheid nodig om de druk op het lichaam weg te nemen.

Wij bieden vijf verschillende lattenbodems en schotelbodems. Deze variëren van wat stugger en met weinig verschil tussen de zones onderling tot zeer elastische varianten met uiterst veel verschil tussen de zones onderling. Op basis van uw situatie kunnen wij een juiste combinatie van bedbodem en matras samenstellen.

 ElasticiteitVerschil tussen zonesGeschikt bijLichaamsgewicht
Woodline+++Normale lichaamsbouw70 - 120 kilogram
Sensoline++++Slanke / normale lichaamsbouw40 - 100 kilogram
Multiline++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
Pointline++++++++Bredere schouders en / of heupen70 - 120 kilogram
WAA.LEA++++++++++

Iedereen (schotels in 16 hardheden instelbaar)

35 - 120 kilogram


Onze Pointline schotelbodem is volledig gemaakt van beukenhout/zirbenhout en metaalvrij. De Pointline heeft 55 (onbehandelde) zirbenhouten schotelelementen (in geval van 80cm breed). Het hout is onbehandeld, waardoor de lattenbodem ook perfect geschikt is bij allergieën. De zirben schotelelementen wasemen daarbij ook nog de typisch heerlijke dennengeur uit. De zirbenhouten schotelelementen hebben extra veel veerweg en kunnen alle kanten op bewegen (360 graden). Hierdoor vormen de schotels zicht zeer nauwkeurig naar het lichaam en geeft het meer ruimte voor schouders en heupen om weg te zinken in de combinatie. In de schouderzone is de veerweg 10 centimeter (!) en in de heupzone 6 centimeter.

De zirbenhouten schotelelementen zijn bevestigd op siliconen houders (merk siliconen houders: HARTMANN) en zijn zeer duurzaam. De schotelelementen zijn zo gemonteerd dat ze over het frame doorlopen, waardoor bij twee schotelbodems naast elkaar het middengedeelte ook veerweg heeft. Dit zorgt dat een voeg tussen twee losse matrassen enorm beperkt blijft. Zeker als er een bed gebruikt wordt waarin het matras minimaal 3/4 centimeter kan wegzinken, zodat het niet kan verschuiven.

De zone indeling zorgt automatisch dat de verhoudingen juist komen te liggen, waardoor het matras enkel nog de druk op het lichaam hoeft weg te nemen.

De Pointline is beschikbaar in vlakke en handmatig uitvoering. De 80, 90 , 100 en 120 centimeter brede lattenbodems zijn geschikt tot 120 kilogram. De latten van de 140 centimeter brede versie zijn een slag steviger en geschikt tot 180 kilogram.

Voor wie?
De Pointline is speciaal ontworpen voor personen vanaf circa 80 kilogram met bredere schouders en / of heupen en / of personen die veel op de zij slapen. De schotelelementen zijn ontzettend elastisch en hebben veel veerweg, waardoor er meer ruimte is voor de schouders en heupen om weg te zinken in de combinatie.

Bij het slapen op de buik is de Woodline beter geschikt. Bij een lichaamsgewicht onder de 80 kilogram is de Sensoline lattenbodem beter geschikt.

Welk matras?
Bij het slapen op de zij is het beter met minimaal een 16 centimeter dik matras te werken, waardoor de MHB17 en MHB21 van toepassing zijn. Bij voorkeur voor een iets zachtere combinatie heeft de MHB21 de voorkeur, omdat het lichaam hierin verder kan wegzinken.

De Multiline is geschikt voor ieder matras, maar specifiek zeer elastische latex en schuim matrassen komen het beste tot recht.

Vlak of handmatig verstelbaar
De vlakke en handmatige verstelbare Pointline zijn volledig metaalvrij. De handmatig verstelbare variant is middels een lus aan het hoofd- en voeteneinde trapsgewijs instelbaar.

Technische gegevens
Het frame en de latten zijn gemaakt van fijn geschuurd en onbehandeld beukenhout. Wij gebruiken enkel PEFC of FSC gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. De schotelelementen zijn gemaakt van zirbenhout (onbehandeld).

Hoogte: 10 cm
Veerweg schotelelementen: 6 tot 10 centimeter
Belastbaarheid: 70-120 kilogram (90 t/m 120 cm breed) | 180 kilogram (140 cm breed)
Levering: volledig gemonteerd in dubbelwandig kartonnen doos en beschermfolie
Levertijd: 1 tot 3 weken

Consumentenbond
De Consumentenbond heeft in een artikel op 30 april 2019 geschreven dat een bedbodem "niet of nauwelijks uit blijkt te maken voor hoe goed je ligt". Wij zijn het compleet eens met deze stelling, indien er sprake is van een heel dik, stevig of pocketvering matras. Dan komt de bedbodem inderdaad niet om de hoek kijken. De Consumentenbond slaat de plank echter compleet mis als het aan komt op zeer elastische en niet te dikke matrassen van latex of schuim. Deze materialen vormen zich namelijk uiterst nauwkeurig naar het lichaam, maar ook naar de bedbodem.

Stel dat we bijvoorbeeld een zeer elastisch en dun schuim matras op de grond leggen zal het zwaartepunt van het lichaam, de heupen, verder in het matras willen wegzinken. Hierdoor zinken de heupen te ver weg, wordt de taille/onderrug minder goed aangevuld en wordt het matras sterker gecomprimeerd. Resultaat is dat de levensduur van het matras aanzienlijk sneller afneemt en het lichaam niet de juiste ondersteuning geniet.

Ons advies is dus te zorgen dat u een juiste combinatie maakt. Of dat nou een spiraalbodem met een dik pocketvering matras of een schotelbodem met een zeer elastisch latex matras is. De combinatie moet kloppen.

Geen specificaties gevonden...
Geen informatie gevonden...
Waarom Massiefhoutenbed?
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Ecologisch
Ecologisch
10 jaar garantie
10 jaar garantie