Er zijn grofweg vier materialen in de markt te onderscheiden (waterbedden buiten beschouwing gelaten). In theorie moet ieder matras in staat zijn de juiste ondersteuning te kunnen bieden, zo lang er maar gewerkt wordt met veel materiaal (een hoog soortelijk gewicht of veel pocketveren) en de juiste hardheid. Ieder matras heeft echter bepaalde karakteristieken en voor- en nadelen, waardoor afhankelijk van de situatie en voorkeur bepaalde materialen de voorkeur verdienen.

Latex
Latex matrassen kunnen gemaakt worden van natuurlijk en / of synthetisch latexaandeel. Natuurlijk latexaandeel wordt gewonnen uit de rubberboom (Hevea Brasiliensis). Klik hier om uitgebreide informatie te lezen over latex.

Lees meer >

 

HR koudschuim (polyurethaan)
HR koudschuim is een polyurethaan en kort door de bocht gezegd de opvolger van polyether schuim. Klik hier om uitgebreide informatie te lezen over HR koudschuim.

Lees meer >

 

Traagschuim (polyurethaan)
Traagschuim is net als HR koudschuim een polyurethaan. De laboranten kunnen echter door de vermenging van de grondstoffen en receptuur bepaalde eigenschappen meegeven aan polyurethaan, waardoor het zoals traagschuim langzaam op basis van warmte reageert. Traagschuim wordt ook wel memory foam, visco en visco-elastisch schuim. Tegenwoordig zijn er ook nieuwe type polyurethaan schuimen op de markt, zoals gel en hybride schuim. Hierbij wordt de nauwkeurige ondersteuning van traagschuim en sneller reageren en betere klimaateigenschappen van HR koudschuim gepoogd te combineren. Klik hier om uitgebreide informatie te lezen over traagschuim.

Lees meer >

 

Pocketvering / bonellvering
Pocketvering en bonellvering matrassen bestaan uit een kern van veren met vervolgens een afdeklaag (aan één of beide zijden) van schuim of latex. Tevens worden de veren omrand met schuim of latex. Om deze reden zijn pocketvering en bonellvering matrassen vaak wat dikker. Klik hier om uitgebreide informatie te lezen over pocketvering / bonellvering.

Lees meer >