Wij gebruiken standaard Vitavol olie voor de afwerking van onze bedden. Deze olie is zo natuurlijk mogelijk. Als oplosmiddel bevat deze olie een zeer kleine hoeveelheid sterk gedestilleerde, geurvrije isoparaffine, die niet van natuurlijke oorsprong is, maar tijdens de verwerking geurneutraal is en na volledige droging onschadelijk voor de gezondheid is, omdat het geen gevaarlijke stoffen uitwasemt.

Voor het beukenhout dat gebeitst is gebruiken wij harde wassen op biologische basis van het merk Naturhaus. Deze harde was is bijzonder geschikt voor gekleurd meubilair / bedden vanwege de uitstekende interactie met beukenhout. De ingrediënten van dit product zijn 100% natuurlijke oorsprong, zonder dat er gevaarlijke organische oplosmiddelen aan worden toegevoegd. Als een natuurlijk oplosmiddel bevat de harde was limoneen (zit in munt, rozemarijn en jeneverbes en heeft een citrusachtige geur). Omdat sommige mensen ook allergisch kunnen zijn voor limoneen kunnen wij het gebeitste beukenhout desgewenst ook met Vitavol olie behandelen.

Drie maal oliën
Het hout wordt zeer intensief behandeld, wij oliën namelijk drie maal. Na het oliën wordt gedroogd (2x) en geschuurd (2x). Na de laatste maal oliën wordt het hout als het ware afgedicht door intensief te polijsten. Het resultaat is een zijdeachtig glanzend, onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam oppervlak. De kleur van het hout, het contrast en de nerven komen hierdoor optimaal tot recht. Tevens is het schoonmaken veel eenvoudiger, een ietwat vochtige katoenen doek is alles wat u nodig heeft.

Wij willen niemand zwart maken, maar dit is een onderdeel waar soms enorm op wordt bespaard. Vaak wordt er met goedkope olie gewerkt en het hout beperkt behandelt. Hierdoor is het hout kwetsbaarder voor slijtage.

Onbehandeld hout
Indien er allergieën zijn, waardoor u geen behandeling wenst of zelf met een eigen olie wenst te behandelen, kunnen wij alle bedden ook onbehandeld leveren. Het is tevens mogelijk het hout onbehandeld in gebruik te nemen. Daarbij dient echter opgemerkt te worden dat het door de porositeit kwetsbaar is voor onder andere vlekken. In geval van vlekken kunt u schuurpapier met een korrel van 360 gebruiken om het hout licht op te schuren.