Naar onze mening zoeken veel mensen, als het op slapen aankomt, naar een spelt in een hooiberg. Als we door de winkelstraat lopen zien we mensen met zeer uiteenlopende karakteristieken. Toch worden de meeste matrassen qua hardheid en zone indeling ingesteld voor ‘de gemiddelde mens’. Dat is natuurlijk vragen om problemen en de reden dat veel mensen moeite hebben het juiste matras te vinden.

Voorbeeld: een dame van 45 jaar die voorkeur geeft aan het slapen op de zij en in verhouding bredere heupen heeft moet een in verhouding behoorlijk zachte heupzone hebben. Een matrasproducent zal vanuit commercieel oogpunt er nooit voor kiezen een matras met enorm zachte heupzone te maken, omdat het voor ‘de gemiddelde mens’ dan niet meer geschikt zal zijn. Het matras kan de juiste hardheid hebben en heel elastisch zijn, maar op dit laatste punt kan het dan nog stuklopen.

Aanpasbare slaapoplossing
Een matras is wat het is en kan naderhand natuurlijk niet aangepast worden. Dat brengt een groot risico met zich mee. We kunnen vooraf meten (bodyscan) en testen (maand proefslapen) tot we een ons wegen, maar bijvoorbeeld lichaamseigenschappen en voorkeur kunnen in de loop der tijd veranderen. De slaapoplossing zou dan mee moeten veranderen. Om deze reden hebben wij de situatie omgedraaid en bieden wij een unieke en persoonlijke slaapoplossing, welk naderhand op 720 verschillende manieren (!) is in te stellen / te finetunen.

Want wat moet er gebeuren tijdens het slapen? De wervelkolom moet recht worden uitgelijnd en de druk op het lichaam laag gehouden worden. Hierdoor kunnen de tussenwervelschijven zich opladen en kan de doorbloeding goed verlopen. Hoe wordt hieraan voldaan?

  1. Werken in het matras met een hoog soortelijk gewicht
  2. Werken in het matras met de juiste hardheid.
  3. Een bedbodem gebruiken die per zone de juiste tegendruk en aanpassingsvermogen kan bieden.

Bij deze oplossing zorgt de bedbodem dat de verhoudingen juist komen te liggen, zodat het matras enkel nog de druk op het lichaam hoeft weg te nemen. Een zeer elastisch en niet te dik latex of schuim in de juiste hardheid kan dit verzorgen. Onze unieke WAA-LEA schotelbodem heeft 45 schotelelementen welk per schotelelement in 16 hardheden ingesteld kan worden, waardoor er 720 mogelijkheden zijn.

1. Werken in het matras met een hoog soortelijk gewicht
Soortelijk gewicht staat voor het aantal kilogram materiaal dat per kubieke meter (kg/m3) in het matras verwerkt wordt. Hoe meer materiaal er wordt gebruikt, des te meer cellen er zijn. Hierdoor is het materiaal elastischer en duurzamer. Dit is belangrijk, omdat het materiaal de lichaamscontouren nauwkeurig moet kunnen volgen.

2. Werken in het matras met de juiste hardheid.
Het lichaam moet niet te ver of weinig in het matras wegzinken. In combinatie met een elastisch materiaal zorgt de juiste hardheid dat het materiaal zich nauwkeurig naar het lichaam vormt, hierdoor met een groter matrasoppervlakte in contact staat en de druk op het lichaam laag houdt.

3. Een bedbodem gebruiken die per zone de juiste tegendruk en aanpassingsvermogen kan bieden.
Een goede bedbodem kan de verhoudingen juist leggen, waardoor het matras enkel nog de druk op het lichaam hoeft weg te nemen. Een zeer elastisch schuim of latex matras met de juiste hardheid is dan alles wat we nog nodig hebben.

Een lattenbodem of schotelbodem kan door de bolstaande latten of schotelelementen per zone de juiste tegendruk bieden. Daarnaast kunnen de latten kantelen, omdat ze in zwevende siliconen kappen zijn opgehangen, waardoor de lichaamscontouren beter gevolgd kunnen worden. De schotelelementen kunnen alle kanten op bewegen, waardoor dit zorgt voor een nog nauwkeurigere ondersteuning.

Tot slot is een zeer belangrijk voordeel van een goede verende bedbodem dat het de levensduur van het matras verlengd. Het matras wordt namelijk minder sterk gecomprimeerd, waardoor het matras minder aan slijtage onderhevig is.

Lattenbodems en schotelbodems
Wij werken met verschillende bedbodems. Van eenvoudigere lattenbodems met weinig verschil tussen de zones onderling, lattenbodems met schotelelementen in de schouder- en heupzone voor extra veerweg in deze delen tot aan uiterst specialistische schotelbodems welk per schotel in liefst zestien (!) hardheden instelbaar zijn, waardoor afhankelijk van de lichaamsbouw, lengte en gewicht de juiste instelling kan worden ontworpen.

Lees meer >

 

100% natuurlatex matrassen
Om de druk op het lichaam weg te nemen werken wij met natuurlatex matrassen vervaardigd uit 100% natuurlijk latexaandeel. De latex matrassen zijn in verschillende diktes en hardheden verkrijgbaar, hebben een zeer hoog soortelijk gewicht en zijn voorzien van een tijk (matrashoes) van biologisch katoen en Tencel.

Lees meer >