Massiefhoutenbed.nl bouwt sinds 2004 in Duitsland ecologisch verantwoorde bedden en een 100% natuurlijke slaap. Het principe dat wij hierbij hanteren is biodesign. Dit betekent dat wij vol enthousiasme metaalvrije bedden van massief hout uit aantoonbare duurzame bosbouw ontwerpen en produceren. Daarnaast hebben wij een eigen collectie metaalvrije lattenbodems en natuurlatex matrassen. Design, functie, materiaalgebruik, productie, verkoop en logistiek hebben wij optimaal ingericht, zodat wij in staat zijn bedden van de hoogst mogelijke productkwaliteit met uitstekende eerlijke prijs / kwaliteit verhouding aan te bieden.

Mijn opa zei ooit tegen me: "jongen, we zijn te arm om goedkoop te kopen". Tegenwoordig wordt de markt overspoeld met goedkope meubelen, waarbij op het gebied van functie, materiaalgebruik, productie maar ook de herkomst van grondstoffen zoveel mogelijk is bespaard. Dat ziet men terug in de levensduur van veel hedendaagse producten. Naar ons idee moet een goed bed makkelijk 30 jaar mee kunnen gaan. Het loont zich daarom te verdiepen in de materie en voor een duurzame oplossing te kiezen, uiteindelijk is dat goedkoper. Door het combineren van massief en dik hout met ingenieuze (gepatenteerde) hoekverbindingen ontstaat een zeer stabiel metaalvrij bed dat eenvoudig te monteren is en zelfs tientallen verhuizingen overleeft.

Houtsoorten en certificatie
Massiefhoutenbed.nl maakt uitsluitend gebruik van hout uit aantoonbaar duurzame bosbouw met FSC of PEFC certificatie. Het hout halen wij zo veel mogelijk uit eigen regio (Thüringen, Duitsland). Wij bieden verschillende type bedden aan, zoals balkenbedden, zwevende bedden, designbedden en seniorenbedden. We werken met verschillende houtsoorten, ieder bed is in elke houtsoort te maken. Massief beukenhout, kernbeuken, eiken, moeraseik (wild eiken), zirben (alpenden), esdoorn, kersenhout en notenhout.

Behandeling
Om het houtoppervlakte te beschermen en te verfijnen behandelen wij het hout met natuurlijke oliën en harde wassen. Voor de afwerking van het hout gebruiken wij enkel materialen welk getest zijn op schadelijke stoffen. Wij oliën liefst drie maal. Na het oliën wordt gedroogd (2x) en geschuurd (2x). Na de laatste maal oliën wordt het hout als het ware afgedicht door intensief te polijsten. Het resultaat is een zijdeachtig glanzend, onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam oppervlak.

Houtdikte en constructie
Wij hechten veel waarde aan kwaliteit, waardoor wij enkel dik en massief hout in de gehele lengte gebruiken. Hierdoor komt de schoonheid van het hout door de natuurlijke structuur van de noesten en nerven optimaal tot recht. Hout met vingerlas verbinding of parket verlijmde delen gebruiken wij niet, vanwege kwalitatieve en esthetische redenen. Massiefhoutenbed.nl werkt altijd met dik hout uit gehele delen welk wij perfect afwerken met natuurlijke oliën en harde wassen. De meeste aangeboden modellen zijn geheel metaalvrij en daardoor zeer eenvoudig te monteren. Duurzaam, mooi en eerlijk.
Hout in de gehele lengte

Metaalvrije lattenbodems en schotelbodems & natuurlatex matrassen
Een goede lattenbodem of schotelbodem kan de wervelkolom juist uitlijnen, zodat een zeer elastisch matras in de juiste hardheid enkel nog de druk op het lichaam hoeft weg te nemen. Wij bieden vijf specialistische ecologische lattenbodems en schotelbodems, zodat we voor ieder lichaamstype de juiste oplossing in huis hebben.

Onze 100% natuurlijke latex matrassen zijn als geen ander in staat om de druk op het lichaam weg te nemen. De 7-zone natuurlatex matrassen zijn volgens Dunlop methode geproduceerd door Latexco®. Het latex is voorzien van 100% natuurlijke tijk (matrashoes) gemaakt van biologisch katoen en lyocell (Tencel®).

Wij hebben jarenlange ervaring in het samenstellen van de juiste combinatie. Aan de hand van een vragenlijst kunnen wij de situatie goed inventariseren en u aangeven welke combinatie de grootste kans op succes biedt.

Werkplaats