Massief Houten Bedden

Massief houten bed kopen? Een zwevend bed, balkenbed, landelijk bed, futonbed, robuust of designbed? Gemaakt van ecologisch verantwoord massief FSC® of PEFC eiken, beukenhout, zirben, noten, kersen of esdoorn. Direct uit onze Duitse meubelmakerij.
Sorteren op:
Filters
Prijs
Min: €0
Max: €3500
Herisau II in moeraseik
Massief houten eiken bed gemaakt van 11 cm dikke balken
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.509
Bekijk
Herisau II in zirben
Massief houten zirben bed gemaakt van 11 cm dikke balken
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.379
Bekijk
Lans in moeraseik
Zwevend bed in moeraseik met een krachtige uitstraling
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.639
Bekijk
Lans in zirben
Zwevend bed in zirben met een krachtige uitstraling
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.499
Bekijk
Thaur in moeraseik
Prachtig balkenbed met aluminium poten in moeraseik
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.889
Bekijk
Thaur in zirben
Prachtig balkenbed met aluminium poten in zirben
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.719
Bekijk
Bizau in kernbeuken
Japans futonbed gemaakt van massieve kernbeuken balken
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.009
Bekijk
Bizau in moeraseik
Japans futonbed gemaakt van massieve moeraseiken balken
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.549
Bekijk
Bizau in zirben
Japans futonbed gemaakt van massieve zirben balken
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.409
Bekijk
Appenzell II in kernbeuken
Kernbeuken balkenbed met RVS (roestvrij stalen) ronde poten
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.039
Bekijk
Appenzell II in moeraseik
Moeraseiken balkenbed met RVS (roestvrij stalen) ronde poten
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.489
Bekijk
Appenzell II in zirben
Zirben balkenbed met RVS (roestvrij stalen) ronde poten
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.339
Bekijk
Marbach in moeraseik
Moeraseiken balkenbed met RVS poten en ophanging hoofdbord
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.509
Bekijk
Marbach  in zirben
Zirben balkenbed met RVS poten en ophanging hoofdbord
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.379
Bekijk
Marbach in kernbeuken
Kernbeuken balkenbed met RVS poten en ophanging hoofdbord
Leverbaar in 1 houtsoort
Vanaf €2.059
Bekijk
Toon:

Massief Houten Bed bouwt sinds 2004 in Duitsland ecologisch verantwoord houten bedden. Wij ontwerpen en maken houten bedden uit aantoonbaar duurzame bosbouw. Onze bedden zijn ontworpen om een periode van zo'n 30 jaar te gebruiken.

Design, functie, materiaalgebruik, productie, verkoop en logistiek hebben wij optimaal ingericht, zodat wij in staat zijn massief houten bedden van superieure productkwaliteit tegen een eerlijke prijs aan te bieden.

Houten bed kopen

U vindt op onze website een ruim assortiment balkenbedden, zwevende bedden, zirben bedden, seniorenbedden, slanke designbedden, robuuste design bedden, landelijke bedden en futon bedden en bieden wij de mogelijkheid tot maatwerk.

Natuurlijk & ecologisch houten bed

We maken de houten bedden van van massief beukenhout, kernbeuken, eiken, wild eiken (moeraseik), zirbe (alpenden), notenhout, kersenhout, kersenhout en esdoorn.

We gebruiken FSC® of PEFC gecertificeerd hout en enkel hout in de lengte uit één deel. Hierdoor komt de schoonheid van het hout door de natuurlijke structuur van de noesten en nerven optimaal tot recht. Hout met vingerlas verbinding of parket verlijmde delen gebruiken wij niet, vanwege kwalitatieve en esthetische redenen.

De hardwaxolie die we gebruiken is vrij van schadelijke stoffen en ecologisch verantwoord. Veel van onze bedden zijn geheel metaalvrij. Kortom, natuurlijk slapen op een ecologisch houten bed!

Robuuste constructie van een houten bed

Als u een massief houten bed gaat kopen is het belangrijk op de constructie te letten. Het is belangrijk de juiste hoogte bed én voldoende insteekdiepte te hebben. Daarbij is het uitermate belangrijk hoe de bevestiging aan de binnenzijde van het bed is gemaakt, waarop de lattenbodems kunnen rusten. Lees alles over de constructie van een goed bed op deze pagina.

Ook is de houtdikte belangrijk. Dit is een cruciaal onderdeel om tot een stevig en geruisloos bed te komen. Kraken of piepen vanwege te dun hout of slechte verbindingen moet worden voorkomen. Het gebruik van dik hout is esthetisch gezien vaak ook mooier. Houten bedden maken wij vanaf 2,8 centimeter tot liefst 11 centimeter dik. In combinatie met de ingenieuze verbindingen en veelal metaalvrije constructies bent u verzekerd van een geruisloos (geen piepen of kraken!) en stabiel (geen wiebeling!) houten bed.

Onderhoudsvriendelijk afgewerkt hout

Naast het gebruik van gecertificeerd hout, een robuuste bed constructie, een juiste houtdikte excelleren (als we zo vrij mogen zijn) we in de afwerking. Het hout wordt zeer intensief behandeld, wij oliën namelijk drie maal. Na het oliën wordt gedroogd (2x) en geschuurd (2x). Na de laatste maal oliën wordt het hout als het ware afgedicht door intensief te polijsten. Het resultaat is een zijdeachtig glanzend, onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam oppervlak. De kleur van het hout, het contrast en de nerven komen hierdoor optimaal tot recht.

Afmetingen van de houten bedden

Wij kunnen leveren in de breedtes 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 centimeter. De beschikbare lengtes zijn 190, 200, 210 en 220 centimeter. Omdat wij in onze eigen meubelmakerij in Thüringen (Duitsland) produceren kunnen wij echter ook maatwerk leveren.