Diese Matratze aus Natur-Material ist nicht nur für den problemlosen Nutzer bestens geeignet, sondern auch ideal für Personen mit einer sensiblen Wirbelsäule.
Natuurlatex matras MHB Happy
Natuurlatex matras MHB Happy
Natuurlatex matras MHB Happy
Natuurlatex matras MHB Happy

Natuurlatex matras MHB Happy

5 sterren uit 1 beoordeling

Prijzen/opties worden dit weekend aangepast, waardoor online bestellen momenteel niet mogelijk is. Bel/mail voor de actuele prijzen en/of te bestellen.

Het voordeel van de MHB Happy natuurlatex matras is de speciale zone indeling en de geperforeerde latex kern. Het matras is in een speciale mal gebakken, waarbij horizontaal, verticaal en dwars door het matras inkepingen zitten. Hierdoor is er enorm veel verschil tussen de zones onderling gecreëerd. Voor mensen met bredere schouders en / of heupen is de MHB Happy een uitkomst.

Het MHB Happy matras is daarbij volledig geperforeerd. Normaal gesproken lopen de gaten bij Dunlop latex aan het oppervlakte niet compleet door, en zijn dus niet voor de ventilatie bedoelt. De MHB Happy is na productie in de mal aanvullend geperforeerd, waardoor de gaten wel helemaal doorlopen. Hierdoor komt bij het bewegen een luchtstroom op gang, wat zorgt voor een betere warmteregulatie en snellere vochtafvoer.

Het MHB Happy latex matras is gemaakt van 100% natuurlijk latexaandeel. Natuurlijk latexaandeel wordt gewonnen uit de Hevea Brasiliensis boom. Wij gebruiken dus enkel het sap uit de Hevea Brasiliensis boom en maken geen gebruik van synthetisch latexaandeel of vulstoffen. Om deze reden hebben onze latex matrassen ook het ECO-Institut certificaat, dat enkel wordt uitgereikt bij gebruik van 100% natuurlijk latexaandeel.

Het voordeel van het werken met 100% natuurlijk latexaandeel is dat het latex elastischer en opencelliger is. Hierdoor is latex met 100% natuurlijk latexaandeel beter in staat de lichaamscontouren te volgen en sneller in de vochtafvoer. Daarnaast is natuurlijk latexaandeel, ondanks de vele tegenstrijdige berichten die u hierover op internet leest, duurzamer.

Bij 100% natuurlijk latexaandeel moet een kanttekening geplaatst worden. Om latex te kunnen produceren wordt 95% natuurlijk latexaandeel, 2% zinkoxide, 1-2% vetzuurzepen, 1-2% zwavel en 1-2% natrium gebruikt. 100% natuurlijk latexaandeel gebruiken kan niet, omdat de materie dan simpelweg vloeibaar blijft. Na productie wordt de latex kern meerdere malen intensief uitgewassen, waardoor het eindproduct 98% natuurlijk latexaandeel bevat. Het eindproduct wordt getest door ECO-Institut, waardoor we precies weten welke stoffen in welke hoeveelheden in de kern aanwezig zijn. Het ECO-Institut certificaat kan enkel gevoerd worden bij gebruik van uitsluitend natuurlijk latexaandeel. Wij gebruiken dus geen synthetisch latexaandeel. Lees op onze adviespagina meer informatie.

De matraskern is geproduceerd door Latexco® in Tielt, België. Er zijn in Europa een handvol spelers die latex kernen kunnen produceren, omdat hier enorme installaties voor nodig zijn. In principe werken alle merken samen met dergelijke fabrieken. Wij hebben gekozen om samen te werken met Latexco® wegens de constante en uitmuntende productkwaliteit, focus op duurzaamheid en ontwikkeling, de moderne apparatuur, betrouwbare receptuur en ervaren medewerkers.

Het MHB Happy matras is voorzien van Öko-Tex 100, FKT, ECO-Institut en Euro-Latex certificatie.

Veel materiaal + de juiste hardheid
Het belangrijkste bij slapen is het werken met veel materiaal en het werken met de juiste hardheid. Het materiaal moet elastisch zijn, zodat het nauwkeurig naar het lichaam vormt. Een materiaal is elastischer als er gewerkt wordt met een hoog soortelijk gewicht. Soortelijk gewicht staat voor het aantal kilogram materiaal dat per kubieke meter (kg/m3) in het matras verwerkt wordt. Deze term wordt afgekort naar SG of in geval van schuim matrassen ook wel HR. Latex wordt minimaal op zo’n SG 30 en maximaal op zo’n SG 85 geproduceerd. Wij werken in dit latex matras met een SG 70 bij de hardheid H 2 en een SG 80 bij de hardheid H 3.

Naast het werken met veel materiaal is het werken met de juiste hardheid is cruciaal. Wij werken met de hardheid H 2 en H 3. Voorkeur qua hardheid, bedbodem, lichaamslengte en lichaamsbouw spelen daarbij natuurlijk een belangrijke rol. Bel of e-mail ons gerust voor advies. Of kom langs in onze showroom!

H 2 – SG 70 – geschikt vanaf 40 tot 80 kilogram
H 3 – SG 80 – geschikt vanaf 70 tot 120 kilogram

Productieproces en zone indeling
De matraskern is geproduceerd volgens de Dunlop werkwijze. Bij deze werkwijze wordt het latexsap als het ware in een mal gegoten en gebakken. De pinnen in een mal verhitten het latex, waardoor het vloeibare latexsap een vaste materie wordt.

Het speciale aan de MHB Happy is dat deze in een speciale mal is gebakken, wat direct de geavanceerde zone indeling meegeeft. Horizontaal, verticaal en dwars door het matras zijn uitsparingen, waardoor er onwijs veel ruimte voor de schouders is om weg te zinken in het matras. Ook de heupzone is in verhouding zachter. Hierdoor kan de lordose goed worden aangevuld.

Dikte
De matraskern van de MHB Happy is 18 centimeter dik. Met de tijk (matrashoes) om de kern heen is de totale dikte 20 centimeter. Om de matraskern zit een geheel katoenen tricot, zodat dit de matraskern beschermd als u de tijk bijvoorbeeld gaat wassen.

Tijk (matrashoes)
De tijk is volledig afritsbaar en wasbaar op 60 graden. Het wassen op 60 graden is belangrijk, omdat op deze temperatuur huisstofmijt niet overleefd.

Wij enorm veel getest om tot een juiste samenstelling tijk (matrashoes) te komen. Ons streven is 100% natuurlijk materiaal te gebruiken, al mag dit niet ten kosten gaan van de elasticiteit, wasbaarheid, duurzaamheid, vochtafvoer en warmteregulatie.

Om te zorgen dat de tijk rekbaar genoeg is en mooi kan mee vormen met de elastische natuurlatex kern, gewassen kan worden op 60 graden, vocht snel kan afvoeren, warmte goed kan reguleren en duurzaam is zijn wij tot een dubbeldoek constructie van biologisch katoen en Tencel gekomen

Om deze reden werken wij met Tencel. Dit materiaal wordt gemaakt uit cellulose van de eucalyptusboom en beukenboom uit duurzaam beheerde bossen. Tencel heeft het Europees Ecolabel gekregen, omdat het milieuvriendelijk is. Het materiaal is enorm sterk, zeer zacht, snel in de vochtafvoer en zeer goed in de warmteregulatie. Voornamelijk de warmteregulatie is een plus, omdat de vezelstructuur vergelijkbaar is met zuiver scheerwol. Het kent eigenlijk alleen maar voordelen.

Wij gebruiken biologisch katoen (kbA – ‘kontrolliert biologischer Anbau’) dat wordt geteeld zonder het gebruik van chemische meststoffen en / of synthetische pesticiden. Biologisch katoen wordt met de hand geoogst, waardoor er geen chemisch ontbladeringsmiddel aan te pas komt. De term biologisch katoen (kbA) betekent dat het katoen volgens de richtlijnen voor biologische landbouw wordt geteeld. In vergelijking met conventionele landbouw worden net als vroeger compost en mest gebruikt als natuurlijk middel om de bodemvruchtbaarheid te behouden. Dit verbetert de hoeveelheid humus in de bodem, waardoor meer water en CO2 opgeslagen kan worden. De teelt van verschillende soorten gewassen zorgt daarbij voor het voorkomen van plagen en ziekten. Het gebruik en productie van gecertificeerd biologisch katoen heeft een bewezen positieve sociale impact.

De opbouw van de tijk:
Bovenlaag – 69% biologisch katoen (kbA) en 31% lyocell (Tencel®)
Middenlaag – 100% lyocell (Tencel®) - 400 gr/m² gewatteerd
Onderlaag – 100% biologisch katoen (kbA)

100% natuurlatex & Zwitserse norm
Let op: er zijn tegenwoordig aardig wat partijen op de markt die ‘natuurlatex’ verkopen. Vraag echter altijd na wat de verhouding van natuurlijk / synthetisch latexaandeel én het ECO-Institut certificaat na. Er zijn bedrijven die hun latex matrassen als bijvoorbeeld ‘100% latex’ of ‘natuurlatex’ bestempelen, maar bijvoorbeeld met 80% natuurlijk latexaandeel werken.

Er staat op internet dat een latex matras 100% natuurlatex genoemd mag worden, mits er minimaal 85% in zou zitten. Volgens aanbieders op het internet zou dit de ‘Zwitserse norm’ zijn. Wij zijn op onderzoek uitgegaan, maar hebben nergens bronnen kunnen vinden die deze norm bevestigd.

Wij hebben ons huiswerk goed gedaan. Als we kijken naar de productkwaliteit (SG, natuurlijk latexaandeel, dikte, tijk) weten we dat we in de Benelux de beste prijs / kwaliteit verhouding aanbieden. Vandaar dat wij graag transparant alle informatie en specificaties communiceren, zodat u daar zelf ook kunt achter komen.

Slaapoplossing
Wij bieden een uitgebreid assortiment aan verschillende lattenbodems en zeer geavanceerde schotelbodems. Door uw situatie in kaart te brengen kunnen wij u de beste combinatie aanraden. Of kom in onze showroom proberen hoeveel verschil het maakt om de ene of andere lattenbodem/schotelbodem te kiezen. Klik hier om daar meer over te lezen.

In combinatie met de MHB Happy raden wij het liefst de Sensoline bij de hardheid H 2 en de Woodline bij de hardheid H 3 aan. Deze lattenbodems hebben niet enorm veel verschil tussen de zones onderling. De MHB Happy heeft namelijk al onwijs veel verschil tussen de zones onderling, waardoor een beperkte zone indeling in de lattenbodem de juiste combinatie maakt.

Dikte20 centimeter
Kerndikte (zonder tijk)18 centimeter
Natuurlijk latexaandeel100%
Synthetisch latexaandeel0%
Vulstoffen0%
HardheidH 2 (SG 70) of H 3 (SG 80)
ZonesGeavanceerde 7-zone indeling
ProductieprocesDunlop latex
FabriekLatexco te Tielt (België)
TijkTencel dubbeldoek tijk
AfritsbaarJa, in twee delen
Tijk wasbaarJa, 60 graden

 

Reviews
Diese Matratze aus Natur-Material ist nicht nur für den problemlosen Nutzer bestens geeignet, sondern auch ideal für Personen mit einer sensiblen Wirbelsäule.
Veelgestelde vragen

Is het matras echt 100% natuurlatex?

Ja, wij gebruiken enkel 100% natuurlijk latexaandeel gewonnen uit de Hevea Brasiliensis boom. Om deze reden heeft het matras ook ECO-Institut certificatie.

Is de tijk (matrashoes) ook 100% natuurlijk?

Ja, de tijk is gemaakt van biologisch katoen (kbA) en lyocell (Tencel®). Lyocell wordt gemaakt van de eucalyptusboom en is een zeer zacht, sterk en elastisch materiaal welk een snelle vochtafvoer en goede warmteregulatie garandeert.

Kan de tijk worden gewassen?

Ja, de tijk is volledig afritsbaar in twee delen (boven- en onderkant) en wasbaar op 60 graden. De tijk kan niet in de wasdroger.

Welke hardheid heb ik nodig?

De H 2 (soft/medium) is geschikt vanaf 40 tot 80 kilogram en de H 3 (medium/firm) vanaf 70 tot 120 kilogram. Veel hangt echter af van lichaamslengte, lichaamsbouw, bedbodem en voorkeur qua hardheid. Contacteer ons of om langs in onze showroom, zodat wij u kunnen adviseren.

Wat betekent soortelijk gewicht (SG)?

Het soortelijk gewicht geeft aan hoeveel kilogram materiaal per kubieke meter is verwerkt. Hoe meer materiaal, des te meer cellen er zijn waardoor het materiaal elastischer en duurzamer is.

Op welke bedbodem kan het matras ingezet?

Latex kan qua ondersteuning op iedere bedbodem worden ingezet. Op spiraalbodems / boxsprings verdient de MHB21 de voorkeur, omdat op deze bodems het matras wat dikker mag zijn. Het liefste zien wij een goede lattenbodem of schotelbodem die de verhoudingen juist kan leggen. Het bieden van tegendruk per zone door bolstaande latjes en verzorgen van aanpassingsvermogen van kantelende latjes zorgt dat de wervelkolom eigenlijk al juist wordt uitgelijnd en het elastische latex enkel nog de druk op het lichaam hoeft weg te nemen. Daarnaast vangt het de lichaamsbewegingen beter op, waardoor het matras minder sterk gecomprimeerd wordt en het matras dus langer meegaat.

Is latex warm of zweterig?

Helaas is de markt, en daardoor ook de online informatievoorziening, behoorlijk gedomineerd en vertekent door pocketvering, HR koudschuim en traagschuim matrassen. Op internet is vaak te lezen dat latex warm of zweterig is. Dat is niet zo. Qua warmteregulatie is latex prima, zeker als er gewerkt wordt met een goede tijk en 100% natuurlijk latexaandeel. Wat betreft vochtafvoer doet latex iets onder voor HR koudschuim en pocketvering, maar is dit zeker geen wereld van verschil en wordt veel opgelost door het werken met een goede tijk. Het belangrijkste is echter werken met 100% natuurlijk latexaandeel. Dat is namelijk een stuk opencelliger dan synthetisch latexaandeel, waardoor het de vocht aanzienlijk sneller kan afvoeren.

Hoe lang bieden jullie garantie?

Onze garantie is 10 jaar op de matraskern en 5 jaar op de tijk (matrashoes). Dit kunnen wij voornamelijk waarborgen door gebruik te maken van een hoog soortelijk gewicht. Let op: wij kunnen deze 10 jaar garantie enkel garanderen bij gebruik van een goede lattenbodem of schotelbodem.

Waarom Massiefhoutenbed?
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Ecologisch
Ecologisch
10 jaar garantie
10 jaar garantie