Massief Houten Bed werkt enkel met PEFC en FSC gecertificeerd hout. Het beukenhout, eikenhout, kernbeuken en esdoorn is afkomstig uit Duitsland. Het zirbenhout dat wij gebruiken komt uit de Oostenrijkse Alpen. Het notenhout en kersenhout is afkomstig uit Frankrijk en Italië. Het hout dat wij gebruiken is altijd PEFC of FSC gecertificeerd. Het hout wordt door onze ervaren timmermannen in onze meubelmakerij in Thüringen (Duitsland) tot bed omgetoverd.

Forest Stewardship Council (FSC) is door boseigenaars, de houtsector en melieuorganisaties opgericht in 1993. Het acteert als een internationale en onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor wereldwijd verantwoord bosbeheer.

Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) is in 1999 gelanceerd en tot stand gekomen na een VN-Conferentie over milieu en ontwikkeling. Na de lancering groeide PEFC snel uit tot de internationaal grootste organisatie voor boscertificering, mede door de . Tientallen miljoenen hectaren bossen leunen op de PEFC normen, waarbij het een sterke basis van bosbouwsector, regeringen, handelsvereningen vakbonden en niet-gouvernementele organisaties.

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Vandaar dat u hieronder de partners vindt waar wij ons hout inkopen.

Pollmeier GmbH - https://www.pollmeier.com/de/
Familiebedrijf sinds 1988 actief en op internationaal vlak zeer sterk.

W. & L. Jordan - https://www.jordan-kassel.de/unternehmen.html
Sinds 1919 actief en opgericht als een lokaal houthandelbedrijf in Kassel. Gevoel voor traditie en een hoge bereidheid om te innoveren zijn kenmerkend voor dit bedrijf.