Nachtkastje U-vorm
Nachtkastje U-vorm
Nachtkastje U-vorm
Nachtkastje U-vorm
Nachtkastje U-vorm
Nachtkastje U-vorm

Nachtkastje U-vorm

Eenvoudig design, metaalvrij en 2,5 centimeter dik hout. Gemaakt in eigen werkplaats. In iedere houtsoort leverbaar.

Zeer praktisch nachtkastje als ideale aanvulling op al onze bedmodellen. We gebruiken enkel PEFC gecertificeerd hout en wordt in eigen werkplaats in Duitsland door ervaren timmermannen vervaardigd.

Hout uit één deel
Zoals u op de productafbeeldingen kunt zien gebruiken wij in de gehele lengte hout uit één deel. Hierdoor komt de schoonheid van het hout door de natuurlijke structuur van de noesten en nerven optimaal tot recht. Hout met vingerlas verbinding of parket verlijmde delen gebruiken wij niet, vanwege kwalitatieve en esthetische redenen.

Behandelen
Het beschermen van het houtoppervlak is belangrijk om uitdroging en vlekken te voorkomen en het schoonmaken en onderhouden makkelijk te maken. Daarnaast zorgt een intensieve afwerking dat de nerven en noesten beter tot recht komen en het hout een warmere kleur krijgt. Zeker bij houtsoorten als kernbeuken, notenhout en kersenhout kan een goede behandeling op esthetisch vlak een wereld van verschil maken.

Om het houtoppervlak te beschermen en te verfijnen behandelen wij het hout met olie of harde was op natuurlijke basis en vrij van schadelijke stoffen. Wij oliën liefst driemaal. Na het oliën wordt gedroogd (2x) en geschuurd (2x). Na de laatste maal oliën wordt het hout als het ware afgedicht door intensief te polijsten. Het resultaat is een zijdeachtig en licht glanzend, onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam oppervlak.

Het zirben hout wordt niet geolied, maar zeer fijn geschuurd onbehandeld geleverd, omdat het hout hierdoor hars/olie kan uitwasemen welk zorgen voor de prettig aromatische geur. Het hout wordt liefst 2 jaar lucht gedroogd, zodat het daarna niet meer kan krimpen of uitzetten. Zirben hout heeft een antibacteriële werking. Door het Instituut voor genetica en biologie van de Universiteit van Salzburg werd in tests een sterke reductie van bacteriën aangetoond. Daarnaast heeft het een bevorderlijke werking op het zenuwstelsel en resulteert het tijdens de slaap in een lagere hartslag en een beter vegetatief herstel. Mocht u de typische dennengeur missen of als het hout een vlek heeft kunt u met een zeer fijn schuurpapier het hout licht opschuren.

Technische gegevens
Afmeting40 cm x 40 cm (B x L)
Hoogte39, 44, 49, 54 of 60 cm
Houtdikte2,5 cm
Geen specificaties gevonden...
Geen informatie gevonden...
Onze massieve houtsoorten
Al de getoonde modellen zijn in iedere houtsoort leverbaar. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de houtsoort.
Het beukenhout is tevens gebeitst afgewerkt verkrijgbaar in de onderstaande kleuren:
hazelnoot-gebeitst
hazelnoot gebeitst
kersen-gebeitst
kersen gebeitst
mahonie-gebeitst
mahonie gebeitst
noten-gebeitst
noten gebeitst
Waarom Massiefhoutenbed?
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Superieure kwaliteit uit Duitsland
Ecologisch
Ecologisch
10 jaar garantie
10 jaar garantie